Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Töltött csirke, rácponty, vacsoravendégség - A jövőben mindez luxussá válhat

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Holnap áthívjuk Márkékat szusira, szombaton pedig nagyiék jönnek, ők hozzák a rántott húst. Röviden időn belül ezek a most mindennapinak számító mondatok ritkaságszámba mennek, nem a laza hétköznapok részei lesznek, hanem ünnepi mozzanatok, különleges pillanatok. Hihetetlenül hangzik?



Hús

Nem csak a klímaváltozás és annak hatásai felelősek az élelmiszer kínálat zsugorodásáért. Egy új életstílus és szemlélet kapcsán is elmondható, hogy bizonyos élelmiszerek luxuscikkekké válhatnak. Környezettudatosságból egyre többen választják a vega illetve vegán életmódot, így csökkentve ökológiai lábnyomukat. Kérdéses, hogy a jövőben vajon mekkora terület áll rendelkezésünkre a hústermeléshez.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

Megnézem a légkeveréses halogén főzőkészüléket >> [1]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A húsfogyasztás a jövőben elérheti azt a státuszt, ami ma a dohányzásnak már kijár: azaz nem kívánatos – nyilatkozza Peter Alexander, az Edinburgh-i Egyetem élelmiszerbiztonsági kutatója. Elképzelhető koncepciónak tartja, hogy a húst jobban megadóztatnák az egyes országok, és így a magas hús árakkal érnék el, hogy a CO2 kibocsájtás csökkenjen.

 

Hal

Ahogyan a húsfogyasztás, úgy a halkonzum is a „vizsgálóasztalra kerül”. A tengerek, óceánok túlhalászata az 1950-es évek óta jelent meg mint modern jelenség. Ahhoz, hogy hosszútávon is biztosított legyen a halmennyiség, a halászati kvóta csökkentése kevesebb árut eredményez, így a hal ára emelkedni fog.

Társaság

Az étteremben elfogyasztott étel magasabb értéket képvisel, úgy ahogy egy családi baráti társaságban elfogyasztott ebéd vagy vacsora is nagyobb élvezetet jelent. A szociális környezet is hozzájárul egy étel, élelmiszer értékéhez, mindezt jól megtapasztalhattuk a pandémia idején. Az együtt főzésre és étkezésre való igény a pandémia idején felerősödött – mondja Polly Russel élelmiszer – történész. Egy olyan világban, melyben az élelmiszerforrások szűkösek, a hozzáférhetőség nehéz a tapasztalat, hogy együtt eszünk szintén luxussá válhat.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/luxuselelmiszerek-jovo-tarsasag