Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Visszérgyógyítás habbal

A visszeresség a felnőtt népesség felét, tehát minden második embert érint. A visszértágulatok kezelésére ma már számos módszer áll rendelkezésre, köztük olyan megoldások, melyek a műtéttől idegenkedőknek segít megszabadulni a lábukat csúfító, szövődményekkel fenyegető bajuktól.

A visszérkezelési módszerek számos új lehetősége közül már hazánkban is elérhető az a technika, melyet tőlünk nyugatra már 1998 óta széles körben alkalmaznak. A visszérorvoslás (phlebologia) slágerévé vált technikát a spanyol José Cabrera dolgozta ki.

Lényege, hogy a tágult visszérbe ultrahang segítségével juttatják be a kezelésre szolgáló hatóanyagot, mégpedig hab formájában. Mivel a hab kivételesen erélyes, ultrahanggal jól követhető, pontosan adagolható anyag, ujjnyi tágas visszereken kívül súlyos vénafejlődési rendellenességek kezelésére is alkalmas. A kezelés hatása sokszorosa az injekciós visszérkezelés eddig ismert hatásainak.

Az ultrahang irányította habkezelés (csúcstechnológiájú, beépített számítógéppel működő 4D-s ultrahangkészülékkel) két-három alkalomból álló kezeléssorozatot jelent, elvégzése egyenként mindössze 10-15 percet igényel. A kezelés után a lábra rugalmas pólyát helyeznek, és a beteg máris folytathatja szokásos napi tevékenységét.

A beavatkozás után nem javasolt a nehéz fizikai munka, de a séta, a láb mozgatása egyáltalán nem tiltott, sőt kötelezően előírt gyakorlat. A heteken keresztül viselt pólya elhagyását követően mind az esztétikai, mind az egészségügyi eredmény kitűnő.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/themes/sick/visszer3.htm