Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Frissítő szépségtippek „gyűrött reggelekre”

Mindannyiuknak ismerős a reggel, amikor egy átvirrasztott, felszínes alvással töltött éjszaka, vagy kései lefekvés után fáradtan ébredünk. A tükörkép fakó arcbőrt, a megszokottnál több ráncocskát és karikás szemet mutat. Úgy tűnik, mintha az időben éveket előre szaladtunk volna. A következő reggeli mini szépségprogram kipróbált praktikákat tartalmaz. Az egészséges, szép arcbőr magabiztosságot ad, így érdemes pár percet szentelnünk a gondos bőrápolásnak, ha már a szépítő alvást elmulasztottuk.

Az éjfél előtti lefekvés, a nyolc óra minőségi, pihentető alvás a záloga annak, hogy a bőr is regenerálódjon. Először az agy és a létfontosságú szervek pihennek, a bőr csak utoljára következik, ha jut rá idő.

A gyűrött reggelekre alkalmazzuk a következő „mentőövet”:

Szem alatti duzzanatok minimalizálása

A rossz alvás nehezíti a nyirokkeringést, ami a szem alatt folyadék felgyülemlését, duzzanatot okoz. Egyszerű házi praktikákkal sokat javíthatunk ezen a zavaró és kellemetlen állapoton. A szemre helyezett hideg uborkakarika nagyon régi praktika és igen hatásos, kiváltképpen akkor, ha csak pár percünk van. Rossz alvók gondoskodjanak a szemre helyezhető, előre bekészített, forrázott, majd lehűtött teafilterről (fekete-, zöld-, kamilla-, zsálya). A tea koffeint és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek elősegítik a vérkeringést, zsugorítják az ereket és csökkentik a bőr alatti folyadékvisszatartást.

Bőrünk hálás lesz egy rövid, keringést fokozó arcmasszázsért is. Haladjunk az arcon bentről kifelé, illetve felfelé.

A nélkülözhetetlen hidratálás

Az alváshiánnyal összefüggésbe hozható a száraz, rugalmatlan bőr, ami idő előtti öregedéshez vezet. Az arcápolást ideális egy hialuronsavas szérummal kezdeni, majd egy antioxidánsokban gazdag hidratáló krémet bevetni. Tovább fokozhatjuk a frissítő hatást, ha a krémezést arcmasszázzsal kombináljuk. A szemkörnyék finom bőre speciális ápolást igényel, egy jól megválasztott szemkörnyékápolóval fordítsunk rá külön gondot.

A belülről való hidratálás ugyanolyan fontos, mint a gondos krémezés. Kezdjük a napot egy nagy pohár vízzel.

A smink varázsa

A jó smink csodákra képes, a rossz viszont tovább öregít! Kerüljük a sötét szemhéjpúdert, a szemceruzát! Válasszunk egy jó minőségű korrektort, ezzel a legsötétebb szem alatti karikák is eltüntethetőek. Úgynevezett kontúrozással, az arc árnyékolásával (a magas pontokat világosítjuk, a mélyebb részeket sötétebben alapozzuk) kerülhetjük el a „lárva arcot” és érhetjük el a természetes frissességet. A szem hangsúlyozása helyett színes ajakápolóval vagy rúzzsal adjunk színt a sminkünknek.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/szepsegapolas-reggel