Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Decemberi édességdömping gyerekkel

December elejétől egészen év végéig minden gyerekes háztartásban fő szezonja van az édességek fogyasztásának. Könnyebben és több csoki, gumicukor, keksz kerül a gyerekek kezébe. A szülők is megengedőbbek, karácsony van és téli szünet, lazítás. A nasi örömei mellett nagyobb mennyiségű édességfogyasztás után számolnunk kell hasfájással, emésztési zavarokkal. Szülők figyelem, így készüljenek!

Segítség, túl sok édességet ettem!

Ajándékcsokik, ünnepi menü sok sütivel, vendégségek, kínálás. Egyik szülő sem szereti azzal elrontani a hangulatot, hogy mérsékli az édességfogyasztást. Legalább karácsonykor, téli szünet idején élhesse ki magát a gyerek. A túlevés, hasfájás, rosszullét, székrekedés is gyakori velejárója az ünnepeknek. A gondos szülő erre is készüljön fel.

Az első és legfontosabb kérdés, mit tegyen a szülő, hogy a gyerek a lehető leggyorsabban jobban legyen?

Így működik a Lecicarbon® gyermek szorulás elleni végbélkúp [1]

Rosszullét, hasfájás esetén ne adjunk semmilyen ételt a gyereknek. A gyerekek ha rosszul vannak, legtöbbször saját maguk ágyba fekszenek. Kellemes melegvizes palack jót tesz a pihenéshez. Gondoskodjunk aznap és másnap bőséges folyadékfogyasztásról, ami elsősorban vizet és gyógyteát (édeskömény, kamilla) tartalmazzon. Cukros, édes italt semmiképpen ne adjunk.

Tippek a helyes nassoláshoz

A nassolás maradjon mindig egy különleges élmény, így sikerül mértéket is tartani. Ehhez tartozik, hogy ne valami mellett (filmnézés, játék) és főleg ne étkezés előtt adjunk édességet. A finomságok kiosztásának legyen kitüntetett helye a nap folyamán.

Szorult helyzet? Jó hír a babáknak, gyerekeknek

A Lecicarbon® gyermek szorulás elleni végbélkúppal gyors, kíméletes a megkönnyebbülés, mellékhatások  veszélye nélkül.

Így működik a Lecicarbon® gyermek szorulás elleni végbélkúp [2]

Ha a gyerekek mégis úgy érzik, nem kaptak eleget és még kérnek, kínáljunk joghurtot, gyümölcsöt – ezzel a kevésbé cukros édes ízű élelmiszerek fogyasztására érzékenyítjük őket. Készítse el a gyermek maga saját finomságát: a joghurthoz szelje fel kedvenc gyümölcsét és szórjon rá müzlidarabkákat – így kedvet csinálhatunk az alternatív édességhez.

A sok ajándékba kapott édességet gyűjtsük be egy díszes dobozba, és minden nap együtt válasszuk ki a napi nasi adagot.

 

Kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

 

Szponzorált tartalom

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/edessegdomping