Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

A hatékony zsírbontás a májműködéstől, a zsírégetés pedig a jó pajzsmirigyműködéstől függ!

Számtalan oka lehet a súlygyarapodásnak. Az enzimhiány és a nem megfelelően tisztuló vastagbél is vezethet áteresztő bélszindrómához, ami hosszabb távon előidézhet metabolikus szindrómát. Ez pedig mindig túlsúllyal és elhízással jár. De hogyan lehet a felszedett kilóktól megszabadulni?

Zsírbontás - Májműködés

RTL: Megbeszéltük, hogy számtalan oka lehet a súlygyarapodásnak. Szó esett, hogy az enzimhiány és a nem megfelelően tisztuló vastagbél is vezethet áteresztő bélszindrómához, ami hosszabb távon előidézhet metabolikus szindrómát. Ez pedig mindig túlsúllyal és elhízással jár. Most járjuk körbe a zsírbontás és zsírégetés fortélyait!
Tudjuk, hogy jó zsíranyagcsere [1] a jó májműködés függvénye. Manapság inkább divat méregteleníteni vagy hogyan látod, valóban a tudatos életmód része? Szükséges a rendszeres májméregtelenítés?

Kyra: Igen, szükséges. Egy olyan világban élünk, ahol lépten-nyomon a környezetünkben előforduló vegyületek miatt, - mint pl. az étel adalékanyagok, alkohol, kozmetikumok összetevői, krémek, samponok, illatosítók, parfümök, és a háztartási oldószerek, festékek, permetezőszerek, illetve a levegőszennyezés, ugyanakkor a vizekben előforduló hormon maradványok, a hozzáadott klór - és egyéb környezeti szennyeződések miatt, bizony nagyon nagy szükség van évente két alkalommal 1-2 hónapos kúraszerű májméregtelenítés.

Minden ami körülvesz minket, a belégzéssel, akár a direkt bőrkontaktus útján vagy az étkezések során jut a szervezetünkbe, mind-mind hat a teljes anyagcserénkre és hormonkiválasztásunkra. Tehát könnyen felborulhat az egyensúly. A máj a legfontosabb méregtelenítő szervünk is egyben.

Itt olvashatsz több információt FEDBOND ® iSLIM DTX – májméregtelenítés és regenerálás [2]t, valamint a jó zsíranyagcserét segítő étrend-kiegészítőről, és meg is rendelheted.

RTL: Tehát ajánlott évente akár többször is segíteni a máj méregtelenítő folyamatait. Érdemes rendszeresen karban tartani, mint amikor az autót szervizbe visszük?

 

Kyra: Igen, nagyon jó a hasonlat. Nemcsak a háztartási gépeinket kell cserélni és tisztítani időnként, hanem a fő szűrő és méregtelenítő szerveinket is karban kell tartani, ilyen a máj és a vese is.

A máj nem csak a szervezet méregtelenítésére felel, hanem a teljes zsíranyagcsere is tőle függ.
Ha a máj elfáradt a sok méregtelenítési folyamatban, muszáj segíteni a regenerálódását. Különben a zsíranyagcsere, pontosabban a zsírbontó képesség is megcsappan, és hát lássuk be, zsírbontás nélkül lehetetlen a zsírégetés. Sokan ezért nem tudnak fogyni morgás, torna mellett sem, és nem értik hogy miért van ez így.

RTL: Mit tehetünk annak érdekében, hogy segítsük a máj méregtelenítő folyamatait, a májsejtek regenerálódását és ezáltal a jó zsírbontó képességet is?

 

Kyra: A zsíranyagcserét már csak azért is segíteni kell, mert a hasi zsírok, azaz a zsigeri zsírok metabolikus szindrómát okoznak. Ez a már jól ismert betegségeken kívül, sajnos mindig további súlygyarapodással jár, ami végül obezitáshoz, elhízáshoz vezet. A kóros elhízás 30-as BMI index felett kezdődik. Erre egy magyar embernek különösen oda kell figyelnie, hiszen mi vagyunk Európa legelhízottabb nemzete.

 

Ki kell hangsúlyozni, hogy ameddig az alkohol lebontásával van elfoglalva a szervezet, addig felfüggeszti a zsírbontó üzemmódot! Tehát alkohol fogyasztás mellett majdnem lehetetlen fogyni!

 

Természetesen léteznek olyan, a magyar konyhára és fogyasztói szokásokra nem jellemző fűszer- és gyógynövények, amelyekből készülnek minőségi és magas hatóanyag tartalmú étrend-kiegészítők. Ezek jelentősen tudnak segíteni úgy a máj méregtelenítésében, mint a májsejtek regenerálásában, illetve az elégséges epetermelésben, mert ez segíti a zsírok lebontását

 

Adok egy támpontot, hogy mely hatóanyagokat érdemes keresni az ilyen készítményekben. Mindenek előtt fontos, hogy ezek ne porított növényi részek legyenek, hanem magas koncentrátumú standardizált kivonatok.

SZILIMARIN [3] (a máriatövis hatóanyaga): májméregtelenítő, májsejt regeneráló.
KURKUMIN [4] (a kurkuma hatóanyaga): Erőteljes antioxidáns, védi a májsejteket a szabad gyökök káros hatásától, támogatja az epehólyag működést.
HCA [5] (a Hidroxy Citromsav a Garcinia cambogia hatóanyaga): Étvágycsökkentő, csökkenti a zsírraktározást.
CINARIN [6] (az articsóka hatóanyaga): Segíti a vesék kiválasztó működését, hozzájárul a szöveti víztöbblet távozásához.
KARNOZIDSAV [7] (a rozmaring hatóanyaga): antioxidáns, ugyanakkor támogatja a máj és az epeműködést, segíti a zsírok jobb emésztését.
SZINEFRIN [8] (a keserűnarancs hatóanyaga): segíti a szénhidrát- és zsíranyagcserét, a zsírok lebontását, hozzájárul az egészséges zsírszövetek fenntartásához.

Szerencsére ma már léteznek ilyen komplex étrend-kiegészítők.

A FEDBOND termékcsalád széles termék-palettáján belül, amely az anyagcsere különféle területeire lett kidolgozva, a FEDBOND ® iSLIM DTX detox [9] receptúráját komplex étrend-kiegészítő receptúráját kimondottan a májműködésre és zsíranyagcserére dolgoztuk ki.

Zsírégetés - Pajzsmirigyműködés

RTL: Most, hogy tisztában vagyunk, mitől függ a jó zsírbontó képesség, beszéljük meg hogyan tudjuk segíteni a jó zsírégető képességet is.


A megfelelően gyors anyagcsere és jó zsírégető képesség függ a jó pajzsmirigy működéstől is.
Azt tudjuk a felmérésekből, hogy a magyar Európa legelhízottabb nemzete és Magyarország kiemelten jódhiányos terület.
Hallottuk, hogy a jódhiány összefügg a pajzsmirigyműködéssel, ami kihat az anyagcserére és ezáltal a testsúlyra is. Ki tudnád ezt a témát fejteni részletesebben?

Kyra: Az a tény, hogy Magyarország kiemelten jódszegény terület, azt jelenti, hogy sem a növényi, sem pedig az állati eredetű táplálék nem tartalmaz elég jódot.


A jód az aktív pajzsmirigyhormon (T3) alapanyaga. A T3, azaz trijód-tironin csupán 3 jódatomból áll.
Megfelelő jód hiányában a pajzsmirigy nem tud elég pajzsmirigyhormont termelni, és elkezd alulműködni. Ennek következménye, hogy lelassul az anyagcsere, és rövidesen túlsúly képződik! Így függ össze a jódhiány és az elhízás.

Itt olvashatsz több részletet a FEDBOND Pajzsmirigy-Anyagcsere zsírégetést és termogenézist segítő [10] étrend-kiegészítőről és meg is rendelheted.

RTL: Melyek a jódhiány tünetei?

 

Kyra: Felsorolok pár fő tünetet. Ha valamelyik vagy több tünet is jelen van felsoroltakból, akkor gyanakodhatunk a jódhiány miatt alulműködő pajzsmirigyre.


● töredező körmök és haj
● hajhullás, hajvég töredezés
● száraz bőr főleg lábszáron és könyökön, kézháton, nyakon
● nehéz ébredés, már reggel fáradtan kel (iskolások esetén is)
● délután 15-17 óra között hirtelen álmosság, kimerülés érzése
● állandó kimerültség érzése
● nehéz koncentráló képesség (iskolások esetén is)
● feledékenység
● figyelmetlenség (iskolások esetén is)
● lustaság érzése (iskolások esetén is)
● hízékonyság
● mellciszták
● székrekedés
● rendszertelen menstruáció
● a nők nagyon nehezen vagy egyáltalán nem esnek teherbe

RTL: Elég sok tévhit kering a jódpótlás körül, kinek ajánlott?

Kyra: mivel a táplálkozásunk jódszegény az ország adottságai miatt, és azt figyelembe véve, hogy majd minden szervünknek szüksége van a jódra egy kiegyensúlyozott működéshez, azt mondanám, hogy majd mindenkinek pótolnia kellene a jódot. Van ennek biztonságos módja.

Kivételt képez a pajzsmirigy túlműködés, vagy pajzsmirigy autoimmun betegség.

Az alábbi szervek normál működéséhez is szükséges a jód!

Kiemelten ajánlott a jódpótlás:


● Terhes és szoptató anyák
● Gyerekkorban, hiszen az értelmi képesség fejlődésében nagy szerepet játszik a jód
● Pajzsmirigy-műtöttek egy része
● Több göbös golyva miatt műtöttek első-, másodfokú nőrokonai
● Megnagyobbodott pajzsmirigyű emberek
● Lassú anyagcsere esetén, amikor magas a TSH (2-es érték felett már) szint, valamint
● alacsony szabad T3 aktív pajzsmirigy hormon, de
● magas Reverse T3 hormonszint esetén

RTL: Melyik a jódvegyület épül be a leghatékonyabban, mi az a mennyiség, amit biztonsággal pótolhatunk?

Kyra: A jódnak számos vegyülete van, ezek közül egy van ami igazán stabil, képes jól beépülni és hasznosulni a szervezetben, ez a kálium-jodid / amit 150-600 mcg- közötti mennyiségben az OGYÉI által megadott értékhatárok alapján biztonságos naponta pótolni.

Sok termékben barna alga van, és az tartalmaz szerves jódot. Viszont a tengerek, óceánok már nagyon szennyezettek. Sokan azt hiszik, hogy a jódra allergiások, pedig könnyen lehet, hogy valamilyen szennyeződésre, nehéz fémre (higany), amit az alga magába szívott.

RTL: Milyen természetes hatóanyagok segítik még a gyors anyagcserét és a hatékonyabb zsírégetést?

Kyra: Amikor anyagcsere gyorsító terméket fejlesztünk, komplex receptúrákat dolgozunk ki. Figyelembe vesszük a test működését.

Fontos, hogy a legjobban felszívódó és beépülő JÓD [11] biztosítja a normál pajzsmirigyhormon termelést, a KRÓM ÉS A FAHÉJ [12] kivonat segíti a normál vércukorszintet, hiszen csak akkor indul be a zsírégetés folyamata.

A legtökéletesebb zsírégetés a TERMOGENÉZIS [13] támogatásán keresztül történik. Ez az a folyamat, amikor a zsírpárnából testhőt gyárt a szervezet. Ezt segíti az L-KARNITIN, és a CAYENNE BORS [14] kivonat.

A jó epetermelést és ezáltal a zsírbontást pedig a GYERMEKLÁNCFŰ [15] kivonat segíti.

Mellette célszerű a nagyobb mennyiségű CINK pótlása [16] is, mert nem csak az erős immunrendszert támogatja, hanem a jó szénhidrát- és zsíranyagcserét is szabályozza.

Ritka az ilyen komplex receptúra, és ez nem minden, a kivonatok elkészítésének és a gyártási folyamatnak is vannak titkai.

Itt olvashatsz több részletet a ZSÍRBONTÓ-ZSÍRÉGETŐ PROGRAM [17]ról es meg is vásárolhatod a csomagot kedvezményes áron.

 

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/a-hatekony-zsirbontas-a-majmukodestol