
2 érett avokádó
300 g garnélarák (mirelit vagy konzerv)
2 evõkanál citromlé
Az öntethez:
100 g tejszín
75 g majonéz
2 cl whisky
2 evõkanál ketchup
1 evõkanál citromlé
só
Tabasco-szósz
apróra vágott kapor a díszítéshez
Elkészítés:
A mártáshoz a majonézt alaposan összekeverjük a ketchuppal, egy kevés citromlével, a whiskyvel, néhány csepp Tobasco-szósszal és a sóval. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a majonézbe és felhasználásig hideg helyre tesszük.
A rákokat leöblítjük, majd 1/2 órán át érleljük a citromlében. Az avokádót hosszában kettévágjuk, a magját kivesszük, a húsát egy kiskanállal kiszedjük, majd felaprítjuk, és összekeverjük a rákkal, illetve az öntettel. Pikánsra ízesítjük. Lapos koktélos poharakat salátalevelekkel kibélelünk, beletesszük a rákkoktélt, és a tetejét kaporral díszítjük. Toast-kenyérrel és vajjal kínáljuk.
További szilveszteri receptek [0]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: