250 g mascarpone krémsajt
225 g túró
50 g finom kristálycukor
1 citrom reszelt héja és leve
spirál narancshéjból a díszítéshez
A cointreau-s narancshoz:
4 narancs
60 ml Cointreau
15 ml porcukor
10 ml kukoricaliszt
Elkészítés:
Egy robotgépben vagy mixerben a túrót sima masszává keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a kristálycukrot, a citrom héját valamint a levét, és rövid ideig együtt mixeljük. Ezután négy couer á lá créme formát (vagy ehhez hasonlót) kibélelünk muszlinnal, és beleadagoljuk a masszát. Felületüket elegyengetjük,majd a formákat egy tárcára tesszük, hogy a túróból esetleg kiszivárgó folyadékot felfogjuk.
A cointreau-s narancshoz kinyomjuk két narancs levét, egy mérõpohárba öntjük, majd vízzel feltöltjük 250 ml-re, és egy edénybe töltjük. A kukoricalisztet egy kis narancslével elkeverjük, és a porcukorral együtt az edénybe tesszük. Kevergetve addig melegítjük, míg be nem sûrûsödik. Az így kapott mártásba beletesszük a megmaradt narancsok gerezdjeit, megkeverjük, hogy bevonatot kapjanak, majd félretesszük. Amikor kihûlt, belekeverjük a cointreau-t. A formákat kiborítjuk a tányérokra, körben elrendezzük a gerezdeket, narancshéjspirállal díszítjük, azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: