Hozzávalók:
150 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
40 g rizs
10 g cukor
15 g gesztenyepüré
5 g csokoládé
Elkészítés:
A tejet feltesszük a tűzre, cukorral édesítjük, majd megfőzzük benne a rizst. Ha a tej elfőtt, de a rizs még nem puha, kevés tejjel vagy vízzel pótolhatjuk a folyadékot. Amikor a rizs már majdnem kész, belereszeljük a gesztenyepürét és jól elkeverjük.
A gesztenyés tejberizst végül kis tálkába tesszük, és tetejére csokoládét reszelünk. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
310
Energia (kj):
Forrás:
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
Tippek:
A csoki a kihűlt tejberizs tetejére is reszelhető, így nem olvad rá.
Tanácsok: