1 csomag kétszersült vagy babapiskóta
1 üveg magozott meggy
1 dl rum
mazsola vagy reszelt csokoládé a díszítéshez
A madártejhez:
1 l tej
7 tojás
1 csomag vaníliás cukor
4 ek. cukor
3 ek. kanál liszt
Elkészítés:
Áztassuk be a meggyet a rumba, amihez keverjünk egy kis meggylevet is. Ezután készítsük el a krémet, ami lehet vaníliapuding, vagy sűrű madártej.
A madártej elkészítése:
Felforraljuk a tejet, közben a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 3 kanál cukrot, simára, habosra keverjük. A fehérjéhez hozzáadunk 1 ek. cukrot, és kemény habbá verjük. Ha a tej felforrt, öntsük át egy másik edénybe, hogy le ne égjen, és főzzük meg a tejben a habot. Egy-egy evőkanálnyi habot „szaggasunk”, gyorsan fordítsuk meg. Nem kell főzni, épp csak „átmelegíteni”.
Vegyük le a tűzről a tejet. A tojássárgájához keverjük hozzá a lisztet, és keverjük simára. Ehhez tegyünk először csak egy kevés tejet, keverjük simára, és lassan öntsünk hozzá még 1-2 dl tejet, ezzel is keverjük simára. Tegyük vissza a tejet, és öntsük hozzá lassan, óvatosan, folyamatos kevergetés mellett a tojást. Nagyon rövid ideig (szintén kevergetve) forraljuk, sűrűsítsük.
Végül állítsuk össze a hóvirág krémet: egy öblösebb porcelán- vagy üvegtál aljára tegyünk kétszersültet vagy babapiskótát, sorban egymás mellé. Erre tegyünk rumos meggyet, majd egy-két merőkanál sűrű madártejet vagy pudingot. Tehetünk rá egy-egy kanál habot is. Ezt ismételjük mindaddig, amíg el nem fogy a madártej. A tetejére tegyük a habot, vagy ha pudinggal készítettük, tejszínhabot.
Díszíthetjük a tetejét mazsolával, vagy reszelt csokoládéval. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, és hidegen kínáljuk.
További karácsonyi receptek [0]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: