Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Krémleves bébitökbõl



bebitokleves1 [0]
Hozzávalók:
400 g bébi- vagy spárgatök
1 kis fej vöröshagyma
1 evõkanál vaj vagy margarin
1 l húsalaplé (vagy leves kockából)
5/8 l víz
1/8 l tejszín
4 evõkanál 20% zsírtartalmú tejföl (zsírszegény tejfölt is használhatunk)

cayenne-i bors

Elkészítés:
A bébi- vagy spárgatök húsát felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A vajat edényben felolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. A tök húsát hozzáadjuk, és vízzel feleresztjük. Hozzáadjuk a húsalaplét is, majd a levest lefedve 15 percig csendesen fõzzük.

A levest finomra pürésítjük, és tetszés szerint még szûrõn is átpasszírozzuk. Utána hozzáadjuk a tejszínt. Végül sóval és egy kevés cayenne-i borssal fûszerezzük, majd újra felforraljuk.

Négy tányérba merjük, 1-1 evõkanál tejfölt teszünk a tetejére, és késheggyel kissé megkeverjük. Azonnal tálaljuk.

A húsalaplét helyettesíthetjük zöldségalaplével, ha vegetáriánus is étkezik velünk.

Személyenként körülbelül 4 g fehérjét, 18 g zsírt, és 7 g szénhidrátot tartalmaz.


Elkészítési idő:
40 perc
Energia (kcal):
210
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/themes-inter/rec/bebitokleves.htm