Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Zabpelyhes töltött padlizsán



Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
40 dkg darált sertéshús
1-2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 tojás
1 paradicsom
1 zöldpaprika
15 dkg zabpehely
3-3,5 dl húsleves alaplé (kockából is lehet)
1 kiskanál majoránna
2 evõkanál olaj
só, õrölt fehér bors
15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

Vágjuk le a padlizsánok szárát, vágjuk félbe, a magházat pedig kiskanállal kaparjuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg a padlizsánok belsejét. Szórjuk a zabpelyhet a forrásban lévõ húslevesbe, majd vegyük le a tûzrõl és hagyjuk megduzzadni. A darált húst sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a majoránnát.

A vöröshagymát vágjuk finomra, majd egy kevés olajon fonnyasszuk meg. Tegyük hozzá a befûszerezett húst és kicsit pirítsuk meg. Keverjük hozzá a kissé kinyomkodott zabpelyhet, a tojást, a kis kockákra vágott paprikát és a paradicsomot.

A padlizsánokra halmozzunk ízlés szerinti mennyiséget a töltelékbõl, szórjuk meg a durván reszelt sajttal és egy kiolajozott tepsiben közepes lángon süssük meg.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/themes-inter/rec/toltott_padlizsan1.htm