[1]Hozzávalók:
30 dkg juh- vagy tehéntúró
1 fej vöröshagyma
csipetnyi őrölt köménymag
1-2 evőkanálnyi tejföl
1 teáskanál őrölt pirosparika
egy csipetnyi só
kevés őrölt bors
apróra vágott snidling a díszítéshez
Elkészítés:
A hagymát vágd fel apró kockára (használhatod a turmixgépet vagy a hagymaszelető gépet is, azzal gyorsabb, és kevesebbet fogsz könnyezni). A paprikát keverd össze a túróval, add hozzá a sót, a borsot, és a köményt. Ha kicsit lágyabban szereted, a tejfölt is. Keverd az egészet simára és tedd a hűtőbe egy időre. Ha nem tudsz várni, kend kenyérre, és szórd meg egy kis snidlinggel.
A körözöttet van, aki csak juhtúróból, és van, aki csak tehéntúróból készíti, de vegyesen a legfinomabb.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: