Hozzávalók:
40 dkg hízott libamáj
4 ek. olaj
4 savanykásabb alma
0,5 dl Calvados (almapálinka)
só, frissen őrölt bors
majoránna
Elkészítés:
Vágjuk a libamájat vékony szeletekre. Sózzuk kissé, borsozzuk, szórjunk rá majoránnát, majd negyed óráig pihentessük. Ezalatt vágjuk ki az almákból a magházat és szeleteljük fel. Az olajban süssük pirosra a májat, de vigyázzunk, hogy belül még finom omlós maradjon.
A maradék olajban pirítsuk meg egy kicsit az almaszeleteket, a végén pedig öntsük rá az almapálinkát.
Helyezzük a májat és a sült almaszeleteket felváltva egy tálra, és köretként tegyünk mellé sült hagymakarikákat és tört vagy tepsis burgonyát.
További karácsonyi receptek [0]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: