2024. Május 05. vasárnap
Csütörtökről péntekre virradóan pontban éjfélkor született meg a 2010-es év első babája Budapesten, a vidéki első idei csecsemő pedig csak egy perccel "maradt le" ettől a rekordtól.

Az MTI által megkeresett kórházaktól származó tájékoztatás alapján az újév első babája egy kislány, aki a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban született meg: a 3,99 kilogrammos, 52 centiméter hosszú kislányt Dancs-Oláh Alisa Rózának hívják, spontán hüvelyi szüléssel jött a világra.

A vidéki "csúcstartó" egy kisfiú: őt egy magyar származású, de román állampolgárságú 28 éves nő hozta világra a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban. Az éjfél után egy perccel született kisfiú, akit Sántha Márk Tamásnak hívnak, 3,25 kilogrammal, 52 centi hosszúsággal született.

Az újévi babák sorában érdekességnek számít még Vas megye első "újévi babája", aki a Kemenesaljai Egyesített Kórházban látta meg a napvilágot, ő ugyanis tizedik gyermekként érkezett meg a családba. A Vönöck községben élő 28 éves anya 2 óra 50 perckor szülte meg a 2,95 kilogramm súlyú, és 48 centiméter hosszú Ibolyát.


Forrás: MTI
2010. 01. 01.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés