2021. Április 19. hétfő

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Csütörtökön megkezdődött az idősotthonokban és más bentlakásos intézményekben élők kampányszerű oltása - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.


Galgóczi Ágnes szavai szerint a most kezdődött oltási kampány összesen 1845 intézményt - többségében idősotthont, de más bentlakásos intézményt, például pszichiátriai intézményeket - érint. Az oltások beadásában 143 oltócsoport vesz részt. Az a cél, hogy a következő napokban minden idősotthonba, bentlakásos intézménybe eljussanak, hiszen - mint mondta - a fertőzés az egészségügyi dolgozók mellett a nagyobb közösségben élő időskorúakat veszélyezteti a leginkább.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Csütörtökön 220 intézménybe jutnak el az oltócsoportok, és az előzetes jelentkezések alapján 13 ezer bentlakó, gondozott és dolgozó oltását tudják elvégezni. Hangsúlyozta: az oltócsoportok csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is intenzíven oltanak majd. Abban a négy idősotthonban, ahol január elején kezdték az oltások beadását, már a második dózis beadását végzik.

Az oltási rendben a következő célcsoport a védőoltásra regisztrált legidősebb emberek lesznek. A szakember továbbra is arra biztatta az időseket, hogy aki még nem tette, regisztráljon a védőoltásra, ebben pedig - kérte - segítsék őket családtagjaik.

Az elmúlt napon 1569 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel az azonosított esetek száma 363 450-re nőtt. Elhunyt 93, többségében idős, krónikus beteg, így az járvány kezdete óta az elhunytak száma 12 291. Kórházban 3669 embert ápolnak a koronavírus-fertőzés szövődményeivel, lélegeztetőgépen 255-en vannak. Folyamatosan nő a gyógyultak száma, ők mára 249 003-an vannak, és csökken az aktív fertőzöttek száma.

A következetes védekezésnek köszönhetően javultak a hazai járványügyi adatok, miközben a környező országokban tovább nő a fertőzöttek száma. Ezért továbbra is fontos, hogy mindenki betartsa a járványügyi intézkedéseket.


Forrás: MTI
2021. 01. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés