A Cell júliusi számában megjelent tanulmány az étkezési teltségérzet kialakulásával foglalkozik. Az élelem bevitelét alapvetően a mü-opioid receptorok szabályozzák – ezek a molekulák jönnek ingerületbe morfin hatására is. A stimuláció növeli a bevitelt, ugyanakkor a jel gátlása csökkenti az étvágyat. Ilyen hatás jön létre, amennyiben az étel fehérjében gazdag – a peptidek jelet közvetítenek az agyba, mely a bélre visszahatva glukóz felszabadulását idézi elő, így növelve a megelégedés érzését.
Azon kísérleti egerek esetén, ahol hiányzott a mü-receptor, nem jött létre glukózfelszabadulás, így teltségérzés sem. Ezen állatoknál - szemben a normális egyedekkel - Dr. Gilles Mithieux és a Lyoni Egyetem munkatársai nem voltak képesek befolyásolni az étvágyat a receptor ingerlésével. A felfedezés új lehetőségeket nyithat meg az elhízás kezelésében, és megelőzésében.