Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Nem csak az étel mennyisége, a minősége is döntő!

Egy friss kutatás szerint a középkorú és idősebb felnőttek esetében nem elég csupán a testtömeg-indexet megfelelő szinten tartani, és ennek megfelelő kalóriát bevinni, a táplálkozás minősége is fontos a mennyiségi kérdések mellett.

Ha felnőttként egészséges étrendet követünk, jó eséllyel elkerülhetők az anyagcsere problémák, valamint a zsírszövet- és zsírmáj problémák is. Az Obesity című szaklapban publikált anyag egy húszéves időtartamot felölelő kutatásról számol be, amelynek során négy különböző, tudományos alapokon nyugvó étrend sajátosságait vetették össze.

Vízben oldódó szépség - nyári szépségtippek >>> [0]

A 2000 résztvevő étkezésükkel kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki, majd teljes testre kiterjedő DXA-vizsgálatok (csontsűrűség-mérés) és MRI is következett. Mint kiderült, azok az résztvevők, akik a legmagasabb (tehát legkedvezőbb) pontszámokat érték el az étrend értékelése során, 35-59 százalékkal előnyösebb zsírszövet-aránnyal rendelkeztek, valamint 22-43 százalékkal kisebb eséllyel küzdöttek zsírmájjal, mint kortársaik. Úgy tűnik tehát, hogy az egészséges, minőségi alapú táplálkozás csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kialakulását, valamint az anyagcserezavarokat is.

Így működik a Sziget Fesztivál kórháza > > > [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/mennyiseg-minoseg-etrend