Ha felnőttként egészséges étrendet követünk, jó eséllyel elkerülhetők az anyagcsere problémák, valamint a zsírszövet- és zsírmáj problémák is. Az Obesity című szaklapban publikált anyag egy húszéves időtartamot felölelő kutatásról számol be, amelynek során négy különböző, tudományos alapokon nyugvó étrend sajátosságait vetették össze.
Vízben oldódó szépség - nyári szépségtippek >>>
A 2000 résztvevő étkezésükkel kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki, majd teljes testre kiterjedő DXA-vizsgálatok (csontsűrűség-mérés) és MRI is következett. Mint kiderült, azok az résztvevők, akik a legmagasabb (tehát legkedvezőbb) pontszámokat érték el az étrend értékelése során, 35-59 százalékkal előnyösebb zsírszövet-aránnyal rendelkeztek, valamint 22-43 százalékkal kisebb eséllyel küzdöttek zsírmájjal, mint kortársaik. Úgy tűnik tehát, hogy az egészséges, minőségi alapú táplálkozás csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kialakulását, valamint az anyagcserezavarokat is.
Így működik a Sziget Fesztivál kórháza > > >