2023. December 08. péntek
Még nincs veszve minden: így adhatunk le pár kilót karácsonyigCsupán néhány hét van karácsonyig, a legtöbben pedig ünnepekkor tartják be a legkevésbé a fogyókúrát. Egy speciális étrend azonban segíthet abban, hogy karácsonyra olyan formába lendüljünk, hogy egy kicsit elcsábulhassunk az ünnepi finomságokra.

további hírek az archívumból
Közeledik a karácsony - tippek a stressz- és ártalommentes ünnepekért
A karácsony a szeretet és az öröm ünnepe – legalábbis annak kellene lennie. Sokan azonban egyáltalán nem ilyen felhőtlennek élik meg ezt az időszakot. Pedig léteznek egészen egyszerű megoldások az idegeskedés megelőzésére, vagy a kevésbé ártalmas stresszcsökkentésre. Mutatunk néhány tippet, hogy idén igazán pihentető lehessen az ünnep!

Szívből szóló karácsonyi meglepetés a Nagyiéknak
A karácsony közeledtével sokaknak fejtörést okoz, mivel tudnák megajándékozni szeretteiket. Különösképp így van ez, ha demenciával élő személy van a családunkban, baráti körünkben. Vajon milyen meglepetés lenne az ő számukra megfelelő?

Immunrendszerünk többszörös alapokon nyugvó védekezőrendszer. Bárhol is billen meg az egyensúly, azonnal fogékonyabbak leszünk a betegségekre, köztük a rákra.
További cikkek: Daganatos megbetegedések

Az epe és az epevezeték megbetegedései igen sokakat érintenek: hazánkban minden hatodik ember, többségükben nő szenved ezektől. Számukra a legfontosabb az állapotuknak megfelelő táplálkozás, hiszen helyes étrenddel elkerülhetik a betegség súlyosbodását és növelhetik a kezelés hatékonyságát is.
További cikkek: Máj- és epebetegségek

A székletürítés zavarai általában tabutémának számítanak, noha igen sokan szenvednek tőlük. A legtöbb érintett restell ezzel a kellemetlenséggel orvoshoz fordulni, pedig a szakember nemcsak segíthet ezen a problémán, hanem feltárhatja annak okait, kizárhatja azokat az esetleges alapbetegségeket, amelyeknek ez csak az egyik tünete.

A sclerosis multiplex súlyos, mindkét alsó végtagra kiterjedő bénulást, látási vagy tekintési problémát tud okozni. Vannak, akik a betegséget követően hirtelen tünetmentessé válnak, míg másoknál folyamatos rosszabbodás mutatkozik.
További cikkek: Neurológia

A fülzúgás, fülcsengés gyakori panasz. Mi okozhatja és miért fontos, hogy mielőbb orvoshoz forduljunk, ha panaszaink vannak? Többek közt erről is kérdeztük dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológust, a Fül-orr-gégeközpont orvosát.
További cikkek: Fül-orr-gégészet

Míg a bőrt pigmentsejtjei bizonyos fokig védik az UV-sugarakkal szemben, addig a szem sokkal kiszolgáltatottabb a káros sugárzásnak.
További cikkek: Szemészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés