Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Ha ezt betartod, az éttermi koszttól se fogsz hízni

Nem rossz dolog, amikor az ember összejön egy kicsit a barátaival, de a csábító menü gyakran keresztülhúzza a számításokat, ha diétáról van szó. Íme, néhány tipp, hogy könnyebben ellenálljunk a csábításnak.

Először is, érdemes olyan éttermet választani, amely egészséges opciókat kínál. A japán, a thai és az ázsiai konyha rendszerint főként zöldségekre épít, és a hozzávalókban többnyire kevés a telített zsír is. A spanyol éttermek az egészséges mediterrán étrend alapjait követik, így érdemes halfélékből, vékony fehérhúsokból és salátákból válogatni.

Ha az akaraterő alábbhagy a menü megnyitásakor, érdemes már rendelés előtt eldönteni, mit is szeretnénk rendelni. Ha a menü nem elérhető online formában, felhívhatjuk az éttermet, hogy tájékoztatást kérjünk az egészséges opciókról.

Ha számunkra korábban ismeretlen konyhát szeretnénk kipróbálni, cél legyen a kalóriák mérséklése. Érdemes apró kis kóstolókra hagyatkozni: egy egész adag desszert helyett például bőven elég az asztaltársaság többi tagjával megosztani a finomságot.

Érdemes elkerülni minden ételt, ami panírozott, füstölt, szószos, tejszínes és sajtkrémes, helyette inkább fókuszáljunk a sovány húsokra és öntet nélküli zöldségekre.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/ettermi-szabalyok-hizas