Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Grillezett tengeri hal filé, tejszínes zöldségekkel

Ez a recept egyszerű és szinte bármilyen szálkamentes tengeri halból gyorsan elkészíthető.



Hozzávalók:

(2 adag)

1. 4 db tengeri hal filé, vagy

2. 40-50 dkg tengeri hal szelet

3. 50 dkg spenót

4. 10-12 db koktél paradicsom

5. 1 db sárgarépa

6. 50 dkg barna csiperkegomba

7. 3 gerezd fokhagyma

8. 1 dl főzőtejszín

9. ízlés szerint só

10. ízlés szerint bors

11. 3 evőkanál vaj

12. Gyógyfű sült hal fűszerkeverék

Elkészítés

A halat sózzuk, borsozzuk, bekenjük a fűszerkeverékkel, majd tegyük félre pácolódni 10-15 percre. Két evőkanál vajon a vékonyra vágott fokhagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a gombát és a vékonyra szeletelt sárgarépát. A gombát és a sárgarépát jól pirítsuk le, ezután adjuk hozzá a félbevágott paradicsomokat. A forró grill lapot vajazzuk meg vékonyan, majd tegyük rá a halszeleteket és minden oldalát süssük 1-1 percig. Figyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a halhús, belülről szaftos maradjon. A paradicsomnak is adjunk 2-3 percet, hogy kicsit megsüljön, majd adjuk hozzá a spenót leveleket. Amikor a spenót levelek kicsit összeestek, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze a zöldségekkel. Kóstoljuk meg, és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal. Tálaláskor a zöldséges ragut tegyük a tányérra, majd helyezzük rá a halat, végül adjunk hozzá citromot.

Gyógyfű Sült hal fűszerkeverék: kellemes, mediterrán ízhatású halfűszerkeverék. Összetevők: kakukkfű, koriandermag, majoranna, medvehagyma, rozmaringlevél. Itt tudod beszerezni >> [1]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/grillezett_hal