Hozzávalók:
(2 adag)
1. 4 db tengeri hal filé, vagy
2. 40-50 dkg tengeri hal szelet
3. 50 dkg spenót
4. 10-12 db koktél paradicsom
5. 1 db sárgarépa
6. 50 dkg barna csiperkegomba
7. 3 gerezd fokhagyma
8. 1 dl főzőtejszín
9. ízlés szerint só
10. ízlés szerint bors
11. 3 evőkanál vaj
12. Gyógyfű sült hal fűszerkeverék
Elkészítés
A halat sózzuk, borsozzuk, bekenjük a fűszerkeverékkel, majd tegyük félre pácolódni 10-15 percre. Két evőkanál vajon a vékonyra vágott fokhagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a gombát és a vékonyra szeletelt sárgarépát. A gombát és a sárgarépát jól pirítsuk le, ezután adjuk hozzá a félbevágott paradicsomokat. A forró grill lapot vajazzuk meg vékonyan, majd tegyük rá a halszeleteket és minden oldalát süssük 1-1 percig. Figyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a halhús, belülről szaftos maradjon. A paradicsomnak is adjunk 2-3 percet, hogy kicsit megsüljön, majd adjuk hozzá a spenót leveleket. Amikor a spenót levelek kicsit összeestek, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze a zöldségekkel. Kóstoljuk meg, és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal. Tálaláskor a zöldséges ragut tegyük a tányérra, majd helyezzük rá a halat, végül adjunk hozzá citromot.
Gyógyfű Sült hal fűszerkeverék: kellemes, mediterrán ízhatású halfűszerkeverék. Összetevők: kakukkfű, koriandermag, majoranna, medvehagyma, rozmaringlevél. Itt tudod beszerezni >>