[1]Hozzávalók:
2 tojásfehérje
csipetnyi só
1/3 csésze cukor
1-1/2 csésze kókuszreszelék
1 tk. mandulaszirup
1/4 tk. őrölt szerecsendió
3 ek. liszt
9 db félbevágott koktélcseresznye
1/4 csésze szeletelt mandula
Elkészítés:
Melegítsük közepes hőmérsékletűre a sütőt. Keverőtálban verjük fel kissé a tojásfehérjét, adjuk hozzá a sót, a cukrot, majd verjük kemény habbá. Óvatosan, lassú mozdulatokkal keverjük bele a kókusz felét. Szórjuk bele a szerecsendiót és a lisztet, majd a maradék kókuszt.
Egy fagylaltkanállal vagy kisebb merőkanállal formázzunk kisebb halmokat és tegyük sütőpapírra. Süssük őket világosbarnára, díszítsük mandulaszeletekkel és cseresznyével. Hidegen szervírozzuk.
További karácsonyi receptek [1]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: