Hozzávalók














320 g Gyermelyi négytojásos kagylótészta

30 dkg tofu

2 dl olaj

1 evőkanál cukor

1 kisebb cukkini

2 db zsenge sárgarépa

10 dkg paprika vegyesen

10 dkg padlizsán

5 dkg bambuszrügy

só

2 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál reszelt gyömbér

4-6 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál étkezési keményítő

2 dl zöldség alaplé (lehet kockából is)


ELKÉSZÍTÉSE:
Kevés olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, cukkinit, sárgarépát, a kockára vágott paprikát, padlizsánt és összepirítjuk. Sózzuk, ízesítjük gyömbérrel, zúzott fokhagymával és a szójaszósszal. Az alaplé hozzáadásával roppanósra pároljuk.
Vízzel kevert keményítővel sűrítjük, belekeverjük a szeletelt bambuszrügyet, a főtt tésztát és a kockára vágott, olajban aranysárgára sütött tofut. Összeforraljuk és tálaljuk.
Vízzel kevert keményítővel sűrítjük, belekeverjük a szeletelt bambuszrügyet, a főtt tésztát és a kockára vágott, olajban aranysárgára sütött tofut. Összeforraljuk és tálaljuk.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|