Hozzávalók kb. 30 darabhoz:






12 dkg vaj

50 dkg ropogós müzli

2 tojás

1 tojássárgája

10 dkg méz

fél csomag sütőpor

5-6 dkg dió vagy mogyoró


ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a mézet, a sütőport meg a durvára vágott diót/mogyorót is beledolgozzuk. A müzlis masszából kb. 1 evőkanálnyi adagokból kekszet formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C-on, légkeveréses sütőben 165°C-on) 10-12 percig sütjük.
Szerző
Hargitai György
TIPPEK:
Jól záródó fémdobozokban két hétig is eláll.
Készíthetjük kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel, és csokoládéval is bevonhatjuk.
Készíthetjük kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel, és csokoládéval is bevonhatjuk.
50 perc
|
107 kCal - 447.688 kJ / személy
|
|