2024. Május 21. kedd


Hozzávalók
1 csontozott, lebőrözött báránycomb
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
olívaolaj
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt melegítsük elő 220ºC-ra. A rozmaringot vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra, a fokhagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy éles kés hegyével egymástól néhány cm-re ejtsünk mély bevágásokat a combon, és minden vágásba tűzzünk rozmaringot és fokhagymát. A combot ezután kenjük be olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és tegyük a sütőbe.

Fél órán át süssük 220ºC-on, majd vegyük le a hőmérsékletet 180ºC-ra, és süssük készre – a sütési időre 450 grammonként 20 percet számoljunk. Tálalás előtt legalább tíz percig letakarva hagyjuk állni a húst.

Burgonyával, párolt vagy sült zöldségekkel tálaljuk.

 További húsvéti receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés