2024. Május 22. szerda

Fókuszban: Az agy csodái

agy

Az emberi agy működésének számtalan területe máig rejtély – nem csak a laikusok, de a tudósok számára is. Íme a tíz legfontosabb kérdés, amely megosztja a tudósokat az agy működésével kapcsolatban.


BŐVEBBEN


agy, tévhitek

Az emberi agy a világ egyik legösszetettebb szerkezete, amiről a mai napig sok a megválaszolatlan kérdés. Az alábbiakban következzen néhány közkeletű mítosz vele kapcsolatban.


BŐVEBBEN


agy, emlékek,

Régóta tudjuk, hogy az emberi agy csodákra képes: tanulási, emlékezési képességeink egyedülállóak a földön, és bár igen keveset tudunk a működéséről, agyunk időnként tényleg meglepő dolgokra képes.


BŐVEBBEN


agy
Sokan sokszor hallottuk tanárainktól vagy szüleinktől: „Bármit meg tudnál tanulni, ha akarnád! Csak az agyad tíz százalékát használod!” Nos, mint mára kiderült, nem volt igazuk.
BŐVEBBEN


ásítás, hőmérséklet
Az ásítás nemcsak a fáradtság vagy unalom jele, hanem a test módszere is arra, hogy agyunkat hűtse – idézte amerikai kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
BŐVEBBEN


agy

A történelem során rengetegen próbálták megfejteni az emberi agy titkait. Manapság a technológiai fejlődésnek és a különböző kutatásoknak köszönhetően egyre többet tudhatunk meg központi szervünkről. Következzék róla tíz, eddig talán nem ismert tény.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés