2024. Április 22. hétfő
A nyugodt, pihentető alvás elengedhetetlen szükségletünk, mégis gyakran előfordul, hogy alvászavarral küszködünk. A probléma lehet rövidebb ideig tartó, amikor átmenetileg nehezen alszunk el, például stresszes élethelyzetek mellett, vagy tartósan elhúzódó, amikor hosszabb ideig is forgolódunk álmatlanul. Ráadásul a folytonos kialvatlanság ingerlékenységet, feszültséget, sőt, a nappali órákban figyelmetlenséget is okozhat.

alvashomeo

Az alvászavar megoldására számos esetben olyan gyógyszerek állnak rendelkezésre, melyek okozhatnak kellemetlen mellékhatásokat, pl. nappali tompultság, aluszékonyság, sőt, a gyógyszerekről való leszokás hosszabb ideig is elhúzódhat. Ha sikerül feltárni azokat az életmódbeli tényezőket, melyek fokozhatják alvászavarunkat, próbáljuk mielőbb kiiktatni a zavaró tényezőket! Ha ez nem enyhíti panaszainkat, az alábbi homeopátiás szerek elsősorban átmeneti álmatlanság, illetve megzavart alvás esetén segíthetnek.

Argentum nitricum

Az Argentum nitricum azon személyiségek szere, akik a megpróbáltatásokat rettegve, szorongással élik meg. Jellemző rájuk az aggodalmaskodás, a nyugtalankodás, a mozgáskényszer, a szüntelen járkálás az esemény pl. vizsga helyszínén. Álmatlanságát legtöbbször éjfél előtti nyugtalansággal, gyakori felébredés jellemzi. Hűvös levegőn, mozgástól javulást érez.

Arsenicum album

Az Arsenicum album alapvetően fázós, szorongó, nyugtalan egyéneknek ajánlott, akik bizonytalanságukat nem ritkán mozgással és rendrakással próbálják ellensúlyozni. Így alvászavarukat is legtöbbször fel-alá járkálás, nyugtalanság kíséri. Éjfél és hajnal 3 óra között a legrosszabb.

Gelsemium

Éjjeli álmatlanság, nyugtalan forgolódás és nappali aluszékonyság jellemzi ezt a típusú alvászavart. Nagyfokú remegés, szinte bénulásig fokozódó gyengeség kísérheti az állapotot. Hátterében leggyakrabban erős félelem, ijedtség, rettegés állhat.

A bánat, szomorúság következtében létrejött álmatlanság esetén Ignatiat szedjünk.

Schüssler-féle szöveti sók: „Phosphát-mix”

A Schüssler-féle sók közül a mentális túlterheltség, a hétköznapi gondok miatti aggodalom, a túlzásba vitt terhelés fő szere a Nr. 5 Kalium phoshoricum D6. Ha az alvászavart erős nyugtalanság, heves szívdobogásérzet kíséri, a terápia jól kiegészíthető Nr.7. Magnesium phosphoricum D6 Schüssler-féle sóval. A Phosphát-mix adagolása: 2 dl vízben oldjon fel 1 tabletta Kalium phosphoricum D6-ot és 1 tabletta Magnesium phosphoricum D6-ot. Adagolás: Este, elalvás előtt elkortyolgatni. A tartós alvászavar hátterében elhúzódó betegség is állhat! Amennyiben panaszai nem javulnak, érdemes mielőbb felkeresni egy szakorvost!

Homeopátiával kapcsolatos kérdése van? Kérdezzen szakértőnktől!

Olvasson tovább a témában: http://www.egyuttahomeopatiaert.hu/cikkek/homeofriss/76/az-alvaszavarok-homeopatias-kezelese


Forrás: Együtt a homeopátiáért! Egyesület (www.ehe.co.hu)
2015. 06. 08.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés