A Prevotella-baktérium a jelek szerint a megfelelő zöldség- és gyümölcsbevitel esetén kerül a szervezetbe, emellett a hüvelyesek, a magok, a diófélék, a lencse és a bab segíti a megfelelő arány kialakulását. Ha így étkezünk, és legfeljebb csak kevés állati terméket viszünk a szervezetbe, a Prevotella-szint jó eséllyel egészséges lesz.
Ez történik, ha nem iszunk eleget> > >
A Prevotella-baktérium nagy mértékben befolyásolja a zsír raktározásának képességét, ahogyan azt is, hogy miként reagál a szervezet az éhséghormonokra. Ahhoz azonban, hogy a megfelelő baktériumszint kialakuljon, nem elég egyszer-egyszer egészségesen étkezni, hónapok kellenek ahhoz, hogy a különbség megmutatkozzon.
Szappannal hajat mosni a dús hajért>>>
„Kutatásunk azt mutatja, hogy csak a népesség mintegy fele rendelkezik megfelelő baktériumszinttel, ami azt jelenti, hogy a többiek hiába vesződnek a fogyókúrával, jó eséllyel nemigen tudnak súlyt leadni” – fogalmazza meg a lényeget a kutatást vezető Mads Fiil Hjorth, a Koppenhágai Egyetem professzora.