2024. Április 15. hétfő
A lekonyult szemhéj korrigálását célzó blepharoplasztika nevű plasztikai műtét elvégzése pozitívan befolyásolja a páciensek életminőségét – állapította meg egy vizsgálat.

A blepharoplasztika a lekonyult szemhéjakat hozza helyre az által, hogy eltávolítják a felesleges bőrt, izmokat és zsírt. Az idő múlásával a szemhéj veszít feszességéből és rugalmasságából. Ennek eredményeként a felesleges zsír felgyülemlik a szemhéjakban, s emiatt a szemöldök megereszkedik, a felső szemhéj pedig a szem elé ereszkedik. Így a páciensek öregebbnek tűnnek, és a szem körüli, erősen megereszkedett bőr a látást is rontja.

blepharoplasztika, szemhéj, műtét

Az Amerikai Fül-orr-gégészeti és Fej-Nyak Sebészeti Akadémia Alapítványának idei találkozóján mutatták be annak a retrospektív kérdőívnek az eredményét, amelyben 26, felső és alsó szemhéjműtéten egyaránt átesett pácienst vizsgáltak.

A szerzők egy olyan kérdőívet használták, amely a fül-orr-gégészeti eljárások páciensekre kifejtett hatását igyekszik megállapítani. Azon páciensek, akik nem kozmetikai okokból estek át a műtéten, vagy azok, akik további kozmetikai beavatkozáson is keresztülmentek, nem vehettek részt a felmérésben.

A felmérés megállapította, hogy a betegek életminősége szinte minden vizsgált területen javult: a blepharoplasztikán átesett páciensek sokkal elégedettebbek a külsejükkel, valamint nagyban javult az önértékelésük.


Forrás: Medipress
2009. 10. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés