A fekete csokoládé rendkívüli mértékben növeli a szívelégtelenség miatt kezelt betegek ereinek rugalmasságát – mutatták ki amerikai kutatók, akik tanulmányukat az European Heart Journal című szaklapban tették közzé. BŐVEBBEN
A kis mértékben fogyasztott csokoládé csökkentheti a koleszterinszintet, azonban a pozitív hatás sajnos nem mindenkinél érvényesül – állapították meg kutatók nyolc korábbi tanulmány adatainak összegzésekor. BŐVEBBEN
Egy tábla fekete étcsokoládé lényegesen tovább elveszi az étvágyat minden más ennivalótól, mint ugyanannyi tejcsoki, ezért igen alkalmas fogyókúrázásra – ismertették eredményeiket dán kutatók.
BŐVEBBEN
Dán kutatások szerint az étcsokoládé jóval laktatóbb, és sokkal inkább alkalmas a csokoládé iránti vágy csillapítására, mint a tejcsokoládé. Az étcsokoládé ezen kívül a zsíros és sós ételek utáni vágyat is csökkenti, így kis mennyiségben eredményesen használható súlyunk megőrzésére. BŐVEBBEN