Az új, különleges csokoládé titka a fokozottabban felszívódó flavonokban (olyan molekulák, amelyek javítják a bőr oxigénellátását) rejlik, amit az úgynevezett Lycotec eljárással értek el. A módszer után a módosított összetevőket tartalmazó új édességet a szakemberek Coco-Lycosome-nak nevezték el, amelyből ráadásul 20-szor több flavon szívódik fel a szervezetünkben, mint a normális csokoládékból.
A fokozott hatásnak köszönhetően az elhízástól sem kell tartaniuk a fiatalodni vágyóknak: egy kis darabka pontosan két táblányi normál csokoládé flavon felszívódásának felel meg. Ezzel tudományos áttöréssel a kutatók elérték, hogy a csokoládé egy öregedésgátló csodaszerré alakuljon át.
„Két tábla csokoládé napi ajánlott fogyasztása valószínűleg jó hír lehet a csokoládéimádóknak, bár nem mindenki szeret ilyen sokat enni belőle – mondta Dr. Ivan Petyaev a Lycotec alapítója. – De most mindenki élvezheti a csokoládé-flavonok előnyeit, anélkül hogy veszélyeztetné egészségét.”
A kutatók emellett hangsúlyozzák, hogy a csokoládé fogyasztásánál még a pozitív hatások ellenére is fontos, hogy mérlegeljük a negatív hatásokat is. A csokoládé ugyanis magas kalória-és telített zsírsavtartalommal rendelkezik.