Daganatos megbetegedések: Megelőzés, életmód
Immunrendszerünk többszörös alapokon nyugvó védekezőrendszer. Bárhol is billen meg az egyensúly, azonnal fogékonyabbak leszünk a betegségekre, köztük a rákra. Vitaminokkal és ásványi anyagokkal a kockázat csökkenthető.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Miközben a rák korunk egyik rettegett betegsége, vannak olyan népek, amelyek körében, táplálkozásukból eredően szinte teljesen ismeretlen. A rákos folyamatok étrendünk módosításával a hajlam ellenére is megelőzhetők vagy gátolhatók.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
A daganatos betegségek kialakulása többek között életmódbeli tényezők függvénye is: a rossz táplálkozási szokások megváltoztatásával jelentősen csökkenthetjük a betegségek kialakulásának esélyét.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Kis mértékben növelheti a mellrák kialakulásának kockázatát a nőknél, ha rendszeresen esznek feldolgozott húsfélét, például szalonnát és kolbászt - állapította meg egy új kutatás, amely elemzéséhez több mint egymillió nő adatait használta fel.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Egy jó kis grillezésről nem kell ugyan lemondanunk, de a rendszeres étkezéseknél jó, ha tisztában vagyunk a megfelelő konyhatechnikai eljárásokkal. Milyen rákkeltő anyagokkal kell számolnunk az étkezések során?
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Az E-vitamin hatékony antioxidáns, mely a sejthártyát védi az oxidációtól. Segít megelőzni a szív-érrendszeri megbetegedéseket, serkenti az immunrendszert, és az öregedési folyamatokat is lassíthatja.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN