2024. Május 23. csütörtök
Tippek a memóriazavar első jeleinél -  Tápanyagok kombinációja a memóriazavar első jeleinél -  Tanácsok az önállóság megőrzésére -  Kommunikációs gondok esetén -  Hangulat, kedélyromlás esetén
Több időskori betegség, így az Alzheimer-kór és az agyi keringészavarok is együtt járhatnak a memória, a mentális és a szociális készségek lassú, fokozatos hanyatlásával. Időben felismerve a demenciához vezető folyamat lassítható, a beteg állapota jó szinten tartható.

A demencia esetében nagyon fontos a minél korábbi diagnózis. Ha az érintettek illetve a hozzátartozóik felfigyelnek az első, korai tünetekre, a betegség nagyobb eséllyel karbantartható, a folyamat jelentősen lassítható. Figyelmeztető jel lehet a gyakori feledékenység, zavar a rutintevékenységekben, a nyelvi kifejezőkészség romlása, a tájékozódási, helyzet-felismerési képesség csökkenése, a figyelem összpontosítás zavara, a gyakori hangulatváltások.

Idős nő olvas demencia

Tippek a memóriazavar első jeleinél

Tegyen emlékeztetőket, cédulákat a lakás jól látható helyeire a teendőkkel, vezessen naptárt, a telefon mellé írja ki a legfontosabb családi és segélyhívó számokat. Alakítsa ki napirendjét, reggelente állítsa össze a legfontosabb tennivalóinak listáját, ha kell, részfeladatokra bontva. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozzon. Tornáztassa agyát játékkal, kártyával, olvasással, beszélgetéssel, rejtvényfejtéssel.

Tápanyagok kombinációja a memóriazavar első jeleinél

Figyelmükbe ajánljuk a nemzetközileg ismert egészségügyi és tudományos kiválósági központ, az Asklepios-Med csoport új fejlesztését, a MEMENTUM-ot, ami egy teljesen új generációs táplálékkiegészítő, mely főként az agyunk normális működését segíti.

A MEMENTUM orvosok, gyógyszerészek és demencia-kutatók által létrehozott, korunk legmodernebb tudományos ismereteinek felhasználásával összeállított egyedülálló készítmény, melyet neves hazai és nemzetközi szakemberek is ajánlanak. A Prestige Awards díjjal is kitüntetett MEMENTUM kizárólag természetes, nagy tisztaságú és egymás hatását kölcsönösen felerősítő vitaminokból, ásványi anyagokból, nyomelemekből és növényi kivonatokból áll. Mivel egyre több tudományos adat és kutatási eredmény szól amellett, hogy az egyes összetevői még az Alzheimer-kórban is jótékonynak bizonyulhatnak, ezért a világon elsőként a MEMENTUM az enyhe feledékenységben, avagy a komolyabb memóriazavarokban, mint pl. a demenciában is kiváló étrendi támogatást nyújthat.

Legyen fiatal vagy idős, egészséges vagy beteg: a MEMENTUM bárkinek javasolt, aki az agyi működését, szellemi frissességét, mentális teljesítményét, koncentrációs készségét, memóriáját és egyéb kognitív funkcióit szeretné megtartani vagy akár serkenteni.

Megnézem a MEMENTUM kapszulát>

 

Mementum2

Tanácsok az önállóság megőrzésére

Vegyen igénybe családi vagy fizetett segítséget azokra a tevékenységekre, amelyeket már nem képes egyedül ellátni (nagytakarítás, nagy bevásárlás, főzés, közlekedés). Célszerűen rendezzék át a lakást, a tároló szekrényeket, fiókokat, legyen mindennek kijelölt helye. Egy memóriazavarokkal küzdő beteg számára a lakás biztonságáról is gondoskodni kell: a gázkészülékek, elektromos berendezések legyenek biztonsági kapcsolóval ellátva. Okos dolog a gondnoknál vagy egy megbízható szomszédnál kulcsot hagyni.

Kommunikációs gondok esetén

Ne restellje, ha nehézkesebben tudja kifejezni magát, őrizze, ápolja kapcsolatait! Ne húzódjon vissza, beszélgessen sokat, legjobb élőben, de akár interneten, videótelefonáláson keresztül is! Amikor orvoshoz megy, írja össze előre a kérdéseit, amiket fel akar tenni, és kérje meg egy családtagját, hogy kísérje el! Fontos beszélgetés közben (például egy ügyintézővel) jegyzeteljen!

Hangulat, kedélyromlás esetén

A mozgás és a kiegyensúlyozott étrend, az elegendő alvás hangulatjavító hatású. Ismerjen meg és alkalmazzon valamilyen stresszcsökkentő technikát, például meditációt, relaxációs gyakorlatokat. Szükség esetén forduljon orvoshoz, kérjen orvosi segítséget!

Szponzorált tartalom


Szerző: Kiss Éva

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés