2023. Január 27. péntek
Egy friss kutatás szerint azok a diákok, akik legalább négy alkalommal használtak már e-cigarettát, négyszer nagyobb eséllyel kezdtek hagyományos cigarettát szívni egy éven belül, míg osztálytársaik.

Azok, akik már dohányoznak, gyakran biztonságosabb alternatívaként tekintenek az e-cigarettára. A problémát azonban egyes szakemberek szerint az jelenti, hogy emiatt a nemdohányzó tinédzserek is hajlamosak ártalmatlan dologként gondolni az e-cigarettára, és ilyenkor ez lehet a kapu a hagyományos cigaretta felé is.

Lapos has kúra gyógynövényekkel> > >

A University of Leeds munkatársai 2836 kamaszt vizsgáltak, Anglia 20 különböző iskolájának növendékeit. Voltak közöttük, akik kipróbálták már a dohányzást, de a többségük nemdohányzó volt. Mint kiderült, a harmaduk próbálta már ki az e-cigarettát. Ezeket a fiatalokat a szakemberek egy évvel később is megvizsgálták, és szomorú statisztikára derült fény: azoknak a kamaszoknak a 34 százaléka, akik sosem dohányoztak, de egyszer kipróbálták az e-cigarettát, egy éven belül rágyújtottak. Azok, akik sosem dohányoztak, de az e-cigit sem próbálták ki: ennél jobban álltak: csupán 9 százalékuk gyújtott rá egy éven belül.

Szappanos hajmosás varázsolja tündöklővé a hajat >>>

A Tobacco Control című szaklapban publikált anyag szerint mindez azt mutatja, hogy az e-cigaretta és a hagyományos dohányipari termék közötti átjárás jelentősebb, mint hittük, ezért érdemes odafigyelni rá.


Forrás: Medipress
2017. 08. 30.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés