
A birminghami Alabama Egyetem szakembere azért is találja aggasztónak mindezt, mert egy friss felmérés szerint, az amerikaiak átlagosan heti négy-öt alkalommal esznek valamilyen étteremben. Amint azt Jody Gilchrist, az UAB Szív- és Érklinikájának munkatársa kifejtette, aki nem otthon eszik, az kevésbé törődik azzal, mi kerül a tányérjára, így hamarosan számos egészségügyi problémával – többek között magas koleszterinszinttel és cukorbetegséggel – kell majd szembenéznie. A szakember hozzátette, heti egy éttermi evés éves szinten nagyjából 1 kg súlyfelesleget eredményez, ám megvan a lehetőség arra is, hogy a házon kívül elköltött étkezéseink közben is odafigyeljünk arra, mit eszünk. Aki étterembe készül, előre nézzen utána, milyen egészséges ételek szerepelnek az adott hely étlapján, és próbálja már otthon kiszámolni, mi mennyi kalóriát tartalmaz. A zsíros, kalóriadús ételek helyett mindig az egészségeseket válasszuk, ha pedig gyorsétterembe megyünk, gyerekmenüt kérjünk. Hagyományos étteremben is választhatunk csupán az előételek közül, vagy osszuk meg valakivel főételünket. Mindenhol bátran kérdezzünk rá, hogyan készült az adott étel, és kerüljünk mindent, ami sült, vajas, krémes vagy sajtos. A desszertet is érdemes kihagyni, inkább minél több zöldséget kérjünk, mert azok – amellett, hogy egészségesek - segítenek abban is, hogy minél előbb telítettnek érezzük magunkat.