A szakemberek 26 embert vizsgáltak két reggelen keresztül. Voltak, akiknek azt mondták, két tojásból készült omlettet ettek, míg a többiek négy tojásosat, noha a valóságban mindkét omlett három tojásból készült.
A szédülés okai, veszélyei - az orvos válaszol>>>
Azok az emberek, akiknek azt mondták, hogy két tojást ettek, két órával később sokkal éhesebbek voltak, mint azok, akik négy tojást fogyasztottak. Nem csak éhesebbnek vallották magukat, de egyúttal a következő étkezésnél többet is ettek a tésztából, mint azok a társaik, akik azt hitték, négy tojásos omlettet reggeliztek. „Azt már korábbi kutatások is bizonyították, hogy jóllakottságunk mértéke nagyban függ attól, hogy milyen képünk van az általunk fogyasztott étel mennyiségéről, kalória- és energiatartalmáról” – fogalmazza meg a lényeget a kutatást vezető Steve Brown, a brit Sheffield Hallam University munkatársa. A felfedezést a British Psychological Society éves konferenciáján osztották meg a szakmával a tudósok.