2022. Május 18. szerda
Patkányharapás, villámcsapás, de a WC-ülőke is szerepelt a tavalyi évben a kórházi ellátást igénylő balesetek kiváltó okai között a nagy-britanniai statisztikák szerint.

Hetvenöt emberbe csapott bele a villám, 460 esetben okozott sérülést fűnyíró, 1120 darázs-, méh- vagy lódarázscsípés történt, harmincan katasztrofális viharok, huszonnégyen pedig patkányharapás következtében kerültek kórházba.

balesetek

3680 vezető és gyalogos sérült meg állat által vontatott járművek miatt, 6419 embernek pedig a létrával gyűlt meg valamilyen módon a baja. 1419 esetben esett le valaki fáról, háromszáztízen pedig növényektől szenvedtek el sérüléseket, akár a töviseik, akár éles leveleik miatt. 2079-en úgy szenvedtek balesetet, hogy valaki éppen vitte vagy támogatta őket, 46 463-an pedig leestek valami nem túl magas helyről, például a WC-ről.

„Az adatok alapján a balesetek okainak igen széles skálája mutatkozik – idézte a Daily Mail a brit Baleset-megelőzési Bizottság szóvivőjének szavait. Ezek közül néhány első hallásra jelentéktelennek tűnik, de minden esetben orvosi ellátásra szorult a szenvedő alany. Jó hír azonban, hogy a legtöbb baleset megelőzhető, csupán nagyobb elővigyázatosságra és a lehetséges kockázatok számbavételére lenne szükség.”


Forrás: Medipress
2011. 01. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés