2022. Május 18. szerda

A német rendőrség golyóálló melltartóval szereli fel a rendőrnőket, hogy szolgálat közben még nagyobb biztonságban legyenek.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


Az új alsóneműt második védelmi vonalként fejlesztették ki, miután a hagyományos melltartókról bebizonyosodott, hogy sérüléseket okozhatnak szolgálat közben, ugyanis miközben a felettük viselt golyóálló mellények felfogják a becsapódó golyó erejét, a melltartók műanyag és fém alkatrészeit gyakorlatilag belepréselik viselőik húsába.

rendőrnő, golyóálló, melltartó

Carmen Kibat hamburgi rendőrnő egyike volt a biztonsági melltartót tesztelők egyikének. Szerinte a téma egyáltalán nem vicces, mivel az új ruhadarab valóban életet menthet. A rendőrnő az általa szervezett „Melltartó akció” keretében országszerte arra buzdítja kolléganőit, hogy élesben is próbálják ki a melltartót.

A brit Telegraph értesülése szerint a „rendőrség” felirattal ellátott alsóneműk pamutból, poliészterből, valamint elasztikus és egyéb szintetikus összetevőkből készülnek, vastagon béleltek és nincsen bennük sem fém, sem műanyag patentok vagy kapcsok. Szolgálat közbeni viselésüket most háromezer, „frontvonalban” dolgozó rendőrnőnek írják majd elő.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


Forrás: Vital
2008. 08. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés