2024. Július 15. hétfő
Az idő előtti, illetve korai menopauza főként azokat a nőket érinti, akik korán – 11 évesen vagy azelőtt – kezdtek menstruálni, továbbá gyermekük sincs.

Idő előtti menopauzának az számít, amikor 40 éves kor előtt szűnik meg a menstruáció. Korai menupauzáról a 40 és 44 év közötti véget érő menstruáció esetén beszélünk. A friss kutatás során több mint 51 ezer nőt vizsgáltak Ausztráliából, Japánból, az Egyesült Királyságból és skandináv országokból. Kiderült, hogy azok a nők, akik 11 éves korukban vagy annál korábban kezdtek menstruálni, 80 százalékkal nagyobb eséllyel néztek szembe az idő előtti menopauza tüneteivel, mint azok, akik 12-13 évesen kezdtek menstruálni. Ugyanezek a nők 30 százalékkal nagyobb valószínűséggel éltek át korai menopauzát is.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>>

Kétszer nagyobb az esélye azoknak a nőknek az idő előtti menopauzára, akik sosem voltak terhesek és sosem szültek. A korai menopauza ennél a csoportnál szintén 30 százalékkal valószínűbb. Az idő előtti menopauza nagyjából 2 százalékos gyakorisággal fordul elő a teljes népesség körében, míg a korai menopauza 8 százalékos. Az anyag a Human Reproduction című szaklap friss számában került publikálásra.

Állatbolondok kedvenc pólói Amerikából, vegyszermentes, minőségi, menő! >>>


Forrás: Medipress
2017. 02. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés