2022. Június 26. vasárnap
Brazil sajtóértesülések szerint volt mostohaapja bosszúból szúrt bele ötven tűt egy kétéves brazil kisfiú testébe, akit jelenleg is intenzív osztályon kezelnek.

A gyermek édesanyja korábban úgy nyilatkozott, nem tudja, hogyan kerültek a tűk a kicsi testébe. A rendőrség szerdán vette őrizetbe Roberto Carlos Magalhaes 30 éves kőművest, aki a kezdeti tagadás után csütörtökön bevallotta, hogy ő szúrta bele a tűket a gyermekbe két nő segítségével.

Egy rendőrségi forrás szerint a nevelőapát új partnere, a candomblé nevű afrobrazil vallási rítust művelő nő vette rá a gyerek összeszurkálására, hogy így szakítsa el a férfit a kisfiú anyjától.

Brazíliában nagy felzúdulást keltett az ügy, a gyanúsítottakat fogva tartó rendőrőrs épületét százfős tömeg vette körül, kövekkel dobálták az épületet. A rendőrség az ügyben gyilkossági kísérlet címén indított nyomozást.

A fájdalmaktól szenvedő és hányó kétéves kisfiút egy hete vitte be édesanyja Ibotirama kisváros kórházába. Miután a röntgenfelvételek kimutatták testében a tűket, a barreirasi kórházba szállították, és jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

A fiú kezelőorvosa, Liuz Cesar Soltoski elmondta: reméli, hogy el tudják távolítani a gyermek testéből az olykor öt centiméter hosszúságú tűket. Azokkal azonban, amelyek a tüdőbe fúródtak, várni kell, amíg javul a kisfiú légzése.

Sok tű nagyok közel került létfontosságú szervekhez, vagy pedig egyenesen azokba fúródott. Ezekben az esetekben mind az operáció, mind a várakozás veszélyt jelenthet a gyermek életére.

Soltoski szerint egyértelmű, hogy nem a kisfiú nyelte le a tűket, hanem egyesével szúrták bele a testébe: „Tűket találtunk a tüdőben, a bal lábban és a mellkas különböző részein – ezek nem kerülhettek oda lenyelés útján”. Az orvosok ugyanakkor nem találtak bemeneti sebet a gyermek testén.

A kisfiú állapota továbbra is súlyos, de stabil.


Forrás: MTI
2009. 12. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés