2024. Május 22. szerda
Sok minden kering a drogokról a világban – az utcán, az iskolákban, az interneten és a tévében. Van, ami igaz belőle, és van, ami nem. Sok dolog, amit a drogokról hallasz, olyan emberektől származik, akik drogot árulnak. Jó útra tért drogdílerek bevallották, hogy képesek voltak bármit mondani másoknak, csak hogy rávegyék őket a drogvásárlásra. Ne hagyd magad rászedni! Ismerned kell a tényeket, hogy ne válj drogfüggővé, és hogy segíteni tudj a barátaidnak is távol maradni a drogoktól.

Előbb-utóbb – ha még nem történt meg – neked vagy valakinek, aki közel áll hozzád, kábítószert fognak kínálni. Az a döntés, hogy élsz-e vagy sem a felajánlott szerekkel, drasztikusan befolyásolhatja majd az életedet. Bármely drogos megmondhatja, hogy soha nem számított arra, hogy egy szer átveszi az irányítást az élete felett, vagy hogy „csak” fűvel kezdett, és hogy „csak agyon akarták ütni az időt” a barátaival. Azt hitte, hogy ura tud maradni a helyzetnek, és amikor rájött, hogy mégsem képes rá, már túl késő volt.

LSD no

MI AZ LSD?

Az LSD az egyik legerősebb hangulatmódosító vegyianyag. A rozs és más gabonafélék kalászain élősködő ergot (anyarozs) nevű gombafajtában található lizergsavból állítják elő.

Kristályos formában gyártják, főleg az Egyesült Államokban található illegális laboratóriumokban. A terjesztéshez ezeket a kristályokat folyadékban feloldják. Ez egy színtelen, szagtalan, enyhén kesernyés ízű anyag.

Az LSD-t – amelyet „acid”-ként és még sok más néven is ismernek – az utcán apró tabletta, kapszula vagy zselatinkocka formájában árulják. Néha mintákkal vagy rajzfilmfigurákkal díszített itatóspapírra viszik fel, amelyet azután apró négyzetekre vágnak. Előfordul, hogy folyékony formában is kapható. Ám az LSD, megjelenési formájától függetlenül ugyanazt okozza a használójának: nagy mértékben elszakad a valóságtól.

Az LSD-t használók az LSD nyújtotta élményt gyakran „trip”-nek („utazás”) nevezik, amely általában tizenkét órán át tart. A gyakran előforduló, kellemetlen élményeket „bad trip”-nek („rossz utazás”) hívják, de nevezhetnénk őket akár a pokol minden kínjának is.


Forrás: mondjnemetadrogokra.hu
2022. 10. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés