2024. Április 13. szombat
A mobiltelefon elektromágneses sugárzásának hatásait vizsgálva kiderült, hogy számos orvosi vizsgálat eredményét jelentősen befolyásolja a telefon sugárzása, ezért a méréseket tanácsosabb mobilmentes környezetben végezni.

A San Franciscó-i egyetem kutatásának az volt a célja, hogy az elektromágneses sugárzás esetleges befolyását mérje a betegek fiziológiás adatainak – az izmok feszességének és az agyi tevékenység – megállapításánál.

mobiltelefon káros sugárzás eeg emg vizsgálat

A kutatók különös figyelmet szenteltek a mobiltelefonnak (be- és kikapcsolt állapotban egyaránt) EMG- (izomfeszesség) és EEG- (agytevékenység) vizsgálat közben. Az eredmények egyértelműek voltak: a mobiltelefon közelítése mind az elektromyográfia, mind az elektroencefalográfia esetében jelentős ingadozást mutatott a vizsgálókészülékeken.

A kutatók szerint ez azt jelenti, hogy mindenképpen minimalizálni kell az elektromágneses mezőt a környezetben, hogy az izomfeszesség illetve az agytevékenység elektronikus feljegyzése pontos eredményeket szolgáltathasson a további diagnózisokhoz.


Forrás: Medipress
2008. 03. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés