Egészséges tízórai őszre hangolva
Almás-zabos muffin
Hozzávalók (~12 db muffin):
• 100 g zabpehely
• 100 g teljes kiőrlésű liszt
• ½ teáskanál sütőpor
• 3 db tojás
• 2 db kisebb alma
• 20 g dió
• 50 g cukor
• 1 teáskanál vaníliaaroma
• 1 teáskanál fahéj
Keverjük össze a zabpelyhet és a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral, cukorral és csipet sóval.
Az almákat héjastól reszeljük le nagy lyukú reszelőn, adjuk hozzá a három egész tojást, a vaníliaaromát és a fahéjat. A diót aprítsuk durvára és a reszelt almával együtt alaposan forgassuk össze a zabpelyhes keverékkel.
Szedjünk 2-3 evőkanálnyi tésztát muffinformákba, és 180 fokon 25 percig süssük készre a muffinokat.
Egy adag (~ 2 db muffin) energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 211 kcal
Fehérje: 8 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 3g