2022. Május 18. szerda
Operáció esetén a betegek legtöbbször az altatás miatt aggódnak, pedig úgy tűnik, messze nem a legnagyobb probléma a műtétek során. Nagy-Britanniában hetente átlagosan két olyan eset is akad, amikor az orvosok véletlenül a betegben felejtenek valamilyen műtéti eszközt.

A szigetországban 2008-ban több mint 700 páciensből távolítottak el szikéket, ollókat, fogókat és műtéti kendőket. Tavaly júniusban Maureen Deeley nyugalmazott katonából egy 1996 óta benne lévő törlőkendőt távolítottak el. Saját bevallása szerint 14 éve folyamatos fájdalmaktól szenvedett a benne felejtett kendő miatt.

műtét

A 37 éves Li Fu még nála is rosszabbul járt: a férfi régóta kínzó fejfájásra panaszkodott, amikor orvosai felfedezték, hogy egy 10 centiméter hosszú kés található a koponyájában. A férfit egy fegyveres rablás során szúrták le a késsel, akkori orvosai pedig nem vették észre a pengét, ami négy év alatt teljesen beépült a fejébe.

Ezzel egy időben francia sebészek egy orvosi fogót távolítottak el egy nő gyomrából, aki nemrég hasplasztikán esett át, és valószínűleg akkor felejtették benne a műszert. A fogó már majdnem átdöfte a nő bőrét, amikor az orvosok felfedezték a probléma forrását.


Forrás: Medipress
2011. 03. 04.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés