Hozzávalók:
•5 dkg vaj
•8 db zabkeksz
•1 narancsból nyert narancslé
•4 g zselatin
•100 ml habtejszín
•5 dkg porcukor
•15 dkg mascarpone
A vajat megolvasztjuk, és az összetört keksszel óvatosan kikeverjük.
A narancs levét egy kisebb edénybe tesszük. A zselatint egy kis tálba tesszük, és rámerünk négy kanál narancslevet. Kikeverjük, majd a zselatinos narancslevet visszaöntjük a lábasba. Felmelegítjük, de nem forraljuk!
A felvert tejszínhabot a porcukorral és a mascarponéval eldolgozzuk, majd a kissé kihűlt zselés narancslével kikeverjük.
A kekszet és a mascarponét 2-3 rétegig a pohárba tesszük.
Hűtőbe tesszük 10-12 órára, hogy jól megdermedjen.
További karácsonyi receptek >>