2024. Május 24. péntek
Felmérések szerint sok férfi szembesül erekciós problémákkal, mikor óvszert használ. Az ő számukra jelenthet megoldást egy új fejlesztés, egy orvosi kondom, amelynek belsejében különleges zselé található.

A CSD500 nevű óvszer belső felületét a fejlesztők egy eredetileg koszorúér-betegségek kezelésére használt zselével vonták be. A szívgyógyszer esetében a zselé hatására felgyorsul a szív felé tartó vér áramlása. A szer az óvszerben alkalmazva ugyanezt a hatást váltja ki, csak éppen a péniszben, így potencianövelőként hat.

óvszer, merevedés

Az eddigi vizsgálatok során az óvszert használó férfiak erősebb és hosszabb ideig tartó merevedésről számoltak be. A terméket akár már egy éven belül piacra dobhatják az Egyesült Királyságban, amint a gyártók minden szükséges engedélyt megkapnak.

A fejlesztés során a legnagyobb kihívás az volt, hogy olyan értágító hatású zselét hozzanak létre, ami semmiféle kárt nem tesz az óvszer anyagában, mondta James Barder, a gyártó Futura Medical munkatársa.

Felmérések szerint nagyon sok férfi azért nem használ óvszert, mert átmeneti merevedési zavarokat okoz, így az új fejlesztés a szexuális úton terjedő betegségek terjedését is visszafoghatja. A potencianövelő gyógyszerekkel ellentétben a kondom nem a merevedési zavarokkal küszködő férfiakat célozza, hanem azokat, akiknek az óvszerhasználattal van problémájuk.


Forrás: Medipress
2011. 05. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés