Az Obesity szaklapban közzétett kutatás során a Tel-Avivi Egyetem munkatársai két csoportra osztották a résztvevő nőket: az első csoport a kalóriabevitel nagy részét reggelire, a másik pedig vacsorára kapta, miközben 12 héten keresztül vizsgálták az alanyokat. Kiderült, hogy a reggelinek más előnyei is vannak. A kiadós reggelit fogyasztókban jelentős mértékben csökkent az étvágyért felelős grelin hormon szintje. Esetükben az inzulin, a vércukor és triglicerid szint is nagyobb mértékben csökkent, mint a kiadós vacsorát fogyasztó alanyokban. Ráadásul a reggelizők nem tapasztalták a vércukorszint nagy kiugrásait, ami az étkezések után jellemzően bekövetkezik.
A kutatók szerint nem az elfogyasztott élelmiszer, hanem az étkezés időpontja gyakorolja a legnagyobb hatást az egészségünkre. Az étkezés időpontja tehát a kutatást vezető Daniela Jakubowicz szerint befolyásolja azt, ahogyan a szervezetünk feldolgozza a táplálékot. A kísérlet végére a reggelizők átlagosan 9 kilogrammot, míg a vacsorázók csak 3,5 kilogrammot fogytak.A szervezet napi bioritmusa, a cirkadián ritmus, szabályozza a testünk anyagcseréjét. A mostani eredmények arra utalnak, hogy az étkezés megfelelő időzítése nagy szerepet játszhat az elhízás kontrollálásában, és általánosságban elősegítheti az egészséges életmódot.