Gyógyító zöldségek, gyümölcsök
A leginkább a burgonyához hasonlítható csicsóka sok szempontból előnyösebb gumós társánál, ráadásul csökkenti az édesség utáni vágyat és a fáradtságérzetnek is kitűnő ellenszere.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Ez a mindennapi zöldségféle nemcsak, hogy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, de ma már tudományosan igazolt gyógyító, betegségmegelőző hatással is rendelkezik. Kéntartalmú fitovegyületei a rák különböző fajtái ellen védhetnek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Gömbölyű, hosszúkás, sárga és piros: a paradicsom sokarcú és népszerű zöldség, manapság pedig már télen sem kell nélkülöznünk. Nem mindegy azonban, milyen fajtát választunk, más ideális salátának, és más lecsónak vagy mártásokhoz.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Sokat segíthet egészségünk megőrzésében még egy olyen hétköznapi zöldségféle is, mint a vöröshagyma. Fogyasztása különösen ajánlott érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, asztma és nátha esetén.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Amilyen büdös, olyan egészséges: a fokhagyma fogyasztása a benne lévő értágító és vérnyomáscsökkentő, valamint érelmeszesedést gátló hatású vegyületeknek köszönhetően jótékonyan hat a szív-érrendszerre. De nem csak a szívnek tesz jót.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
A sárgarépa karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökökkel szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is jelentős szerepük lehet.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
További cikkeink
KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET