2022. Július 01. péntek

Babaápolás

bőrápolás, baba, bőre

Az egészséges, szép bőrt gyakran hasonlítják a babák bőréhez, ami azonban csak akkor marad finom puha, ha a szülők odafigyelnek helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.


BŐVEBBEN


újszülött, baba
A gyermek életének első 4 hetes élettani szakasza az újszülöttkor. Nagyon jellegzetes vonások és jelenségek kísérik ezt az időszakot, míg a határt fokozatosan átlépve az újszülött babából csecsemő lesz.
BŐVEBBEN


masszázs, csecsemőmasszázs

Az érintés, a simogatás fontos tényezője a a szeretet kifejezésének, a masszázs pedig világszerte az egészségmegőrzés jól bevált eszköze. Nem is kérdéses, hogy a csecsemőmasszázs segít abban, hogy gyermekeink testileg-lelkileg kiegyensúlyozottak legyenek.


BŐVEBBEN


pelenka-dermatitisz
Az egyszer használatos pelenkák elterjedése ellenére a pelenka-dermatitisz még ma is létező csecsemőkori probléma. Mit tehetünk a bőrgyulladás ellen?
BŐVEBBEN


pelenkás kisbaba, pelenka-dermatitisz

Szinte nincs is csecsemő, akinek sosem lett volna piros a pelenkában a popsija. A pelenkában felgyülemlő vizelet hatására a bőr hamar felázik, sérülékennyé válik, és kialakul a pelenka-dermatitisz.


BŐVEBBEN


baba bőrápolás
A csecsemők és a kisgyermekek bőrének védőfunkciója nagyon fontos, immunrendszerük fokozatosan fejlődik ki az első életév során. Mit használjunk a picik fürdetésénél, és mire ügyeljünk a későbbi időszakokban?
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés